Demjéni Termál völgy

Demjéni Termál völgy 690 m mélyről feltörő, 68 °C víz, az ország legújabb feltárt gyógyvize (2008. 06.). A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium- hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízről van szó, amelynek jelentős a vas- és a kovasav-tartalma.
A kén olyan vérellátás nélküli szövetekbe is bépül, amilyen például a porc. Kopásos végtagizületi megbedegedések esetén az ízületi porc kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat. A szervezetbe jutott kén az ereket tágítja, a szív vérellátását is segíti.
Demjéni Termál völgy Így a fürdőkúra alakalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény, esetén, csontsérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Javítja, a vérkeringést, és a mozgásképességet, de a bőr faggyúmirigymegbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos. A kalcium és magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az elöbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium fokozza a szervezet stressztűrő képességét.

  © H Stúdió  |   www.Pastivendeghazhu - 2012